Olimpietė Sandra Jablonskytė: „Sportas turi būti kiekvieno žmogaus širdyje“

2023 m. spalio 8 d.

Pradinių klasių moksleiviams skirtas projektas „Olimpinio mėnesio“ pasiekė pirmos savaitės finišą. Ši savaitė buvo skirta vaikų fiziniam aktyvumui, o įvairias projekto veiklas išbandė dešimtys tūkstančių pradinukų.

Prie šio projekto prisijungė ir olimpietė, dziudo kovotoja Sandra Jablonskytė, kuri su „Lteam“ talismanu Ąžuolu apsilankė Kauno Simono Daukanto progimnazijoje.

„Manau, kad šis projektas yra labai sėkmingas, nes tą parodo didelis dalyvaujančiųjų skaičius. Jame dalyvauja visi mūsų mokyklos pradinių klasių mokiniai. Vaikai labai džiaugiasi fizinio aktyvumo savaite, o ypač – Ąžuolo mankšta“, – sakė Simono Daukanto progimnazijos mokytoja Rasa.

S. Jablonskytė, kuri nešė Lietuvos vėliavą per Tokijo olimpinių žaidynių atidarymą, sulaukė didelio susidomėjimo. Ji jauniesiems moksleiviams papasakojo apie savo pasiekimus bei sporto ir aktyvaus gyvenimo svarbą.

„Mano akimis žiūrint, šis projektas vaikams yra labai naudingas, nes jis ne tik gerina fizinę būklę, bet ir padeda integruotis į visuomenę. Manau, kad sportas turi būti kiekvieno žmogaus širdyje, nes sportuojantis žmogus yra laimingesnis, turi daugiau energijos ir yra sveikesnis. Labai tikiuosi, kad šis projektas tęsis dar daug metų“, – sakė S. Jablonskytė.

Olimpietei pritarė ir mokytoja Rasa: „Pajudėję, pasitreniravę  vaikai geriau susikaupia pamokose, yra darbingesni. Taip pat yra geresnė emocinė būsena, o tai leidžia lengviau bendrauti su kitais.“

Mokytoja pastebi, kad į „Olimpinio mėnesio“ projektą įsitraukia ir tėvai, kurie prisideda prie mokinių užsiėmimų.

Projekto dalyvių laukia dar trys įdomios ir atraktyvios projekto savaitės. „Olimpinis mėnuo“ jaunuosius piliečius dar kvies atkreipti dėmesį į sveikos mitybos, kokybiško poilsio ir emocinės sveikatos temas.

Iniciatyvą globoja pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Organizatoriai – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=dAv7N_6h97Q

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS